På besök i Skåne och ett anhörigseminarium i regi av Human Gardening i Malmö. Presenterade programmet och nya kontakter knöts. Det känns så härligt när allt fler människor blir så intresserade. Vill samarbeta och vill utbilda sig till nya ledare/coacher. Till och med Danmark visade ett stort intresse och samtalade länge kring möjligheterna i framtiden. Att hjälpa till att hela familjer och ge de verktyg för att kunna skapa en bättre relation mellan barn och föräldrar efter år av knackiga relationer pga missbruk och beroende är en nåd.
Nu stundar snart ett möte på Betty Ford Center i Kalifornien och Jerry Moe med genomgång av vårt utbildningsupplägg här i Sverige. Vi få det sanktionerad.
... See MoreSee Less

View on Facebook

I ett snöfritt och isigt Luleå togs idag det första steget mot utbildningsinsatsen till nya ledare för Childrens Program.
13 personer från olika kommuner i Norrbotten infann sig mangrant till Elite Hotel i centrala Luleå. Alla deltagare väldigt åtagna och intresserade där vi gemensamt beslutade att vi kommer att starta upp Sveriges första utbildning av nya ledare i Childrens Program den 17 mars 2020. Jippi, nu är vi igång!
... See MoreSee Less

View on Facebook

Korpberget kör programmet nu för fjärde gången. Start idag med 7 deltagare och det är lika magiskt varje gång. När vi hjälper barnen att öppna dörrar som länge varit stängda med hemligheter som varit svåra att bära. Childrens program har kommit för att stanna och Korpbergets behandlingshem är pionjärer när det gäller att arbeta för ett familjeperspektiv på riktigt. Fler kommer till och a-gruppen partners bygger i samverkan upp en stor möjlighet med det Trygghetsavtal som finns riktat till arbetslivet. Där också familjeperspektivet och och den holistiska synen på beroendevården går som en röd tråd genom verksamheten.
Samtidigt pågår nu ett febrilt arbete med att färdigställa manualen för utbildningen till nya leare i programmet, en bok om programmet samt en liten pamflett som ska ut i skolans värld kring vad beroende är för någonting, riktat till små barn. Man kan säga är det är jämt skägg men oerhört spännande.
... See MoreSee Less

View on Facebook

Nu är vi på gång. Uppstart för vår utbildning i metoden. Starten och planeringen för den första utbildningen äger rum i Norrbotten, den 22 november. Vi kommer bli fler professionella ledare redan nästa år. Håll utkik från mars 2020 efter utbildningar i childrens program på en ort när dig ... See MoreSee Less

View on Facebook